Online arrangementer
- hold dig fagligt opdateret

Næste webinar begynder om...

Dage
Timer
Minutter
Sekunder

(Linket er aktivt et kvarter, før webinaret begynder)

Jeg står klar foran kameraet, torsdag den 30. november fra 13-15. Så slå kryds i kalenderen, eller tryk på knappen ovenfor og få tilføjet webinaret til kalenderen.

Vi skal se nærmere på byggestrøm og byggepladser.

Byggestrøm skal der til. Og byggestrøm har der altid været. Det er dog noget der har ændret sig en del med årene, fra at være en række stænktætte stikkontakter påmonteret en vandfast finerplade, og til de nuværende med fine nye tavler, tætte afdækninger og gummikabler sirligt oplagt på spyd, væk fra gangvejene… eller det har i al fald været målsætningen.

Vi ser lidt på hvor du skal være særligt opmærksom, når du skal lave byggestrømsinstallationer, herunder:

– hvordan er det nu med RCD’erne?

– skal alle stik beskyttes? Skal tavlerne?

– må man bruge installationskabler på byggepladser?

– hvornår er det byggeplads og hvornår er det ikke?

– må kablerne ligge på jorden?

– og meget mere til… herunder også en lille opfølgning på forrige webinar angående ladebokse.

Det kræver ikke tilmelding – du logger bare på, hvis det passer ind.

Som PRO- og VIP-medlem af ELRÅD.DK har du fri adgang til online arrangementerne.

Ikke PRO- eller VIP-medlem af ELRÅD.DK? Intet problem. Du deltager bare via linket ovenfor.

Efterfølgende modtager du en faktura på 345,- pr. deltager fra din virksomhed.

Tidligere webinarer

SØGEORD

SØGERESULTATER

søgeresultater
231101 – Netværksinstallationer
Netværkskabler er mange gange noget der bare er fulgt med, når elektrikeren har udført den faste installation. Men noget tyder på at netværksinstallationerne er kommet for at blive – og i nogle situationer skal de endda have endnu mere fokus og omhu end bygningsinstallationerne. Der findes sågar en særskilt standard der beskriver hvordan installationerne skal udføres.Men som med så meget andet, når der er mange regler, så er der også mange påstande. Og netop dem graver vi ned i!
230927 – Ladebokse
Hvad kommer først, ladenetværket eller elbilen? Aner det ikke, men ladeboksene bliver i al fald skruet op i en hast, hvis mage er svær at finde. Og der er ikke noget der tyder på, at det blot var en dille, der gik over i løbet af et par måneder.Det betyder også at der er mange spørgsmål der rejser sig undervejs, så vi kommer vidt omkring og får rundet praktikken, så du ved hvordan du skal gribe tingene an ude hos kunderne.
230831 – 20 spørgsmål til professoren
En pose blandet landhandel, med vidt som bredt. Opfølgning på et par SIK-vejledningsvideoer samt en række af de spørgsmål jeg har fået på det seneste, der fortjener lidt mere end et ja/nej-svar.Vi kommer vidt omkring og får rundet praktikken, så du ved hvordan du skal gribe tingene an ude hos kunderne.
230801 – Dimensionering af boliginstallationer og lignende
Hvor meget strøm skal der egentlig til, i en boliginstallation eller tilsvarende? Vi har måske førhen været flinke til at dimensionere alene efter sikringernes mærkestrøm. Dette kunne lade sig gøre, da vi havde regelsæt der medregnede en samtidighed (75%-reglen).Men at dimensionere alene efter sikringens mærkestrøm vil – for gængse installationer – resultere i en unødig overdimensionering.En mulighed kunne derfor være, at kigge på dimensioneringsstrømmen, hvor dimensioneringsstrømmen er gennemsnitsbelastningen over tid.Bliv meget klogere på den størrelse på webinaret her.
230629 – DS/SIK-webinar af 8. maj
Dansk Standard og Sikkerhedsstyrelsen afholdt et webinar den 8. maj, hvor omdrejningspunktet var en håndfuld af de FAQ’er nationalkomiteen S-564 har arbejdet med. Der var mange emner oppe at vende – herunder blandt andet transientbeskyttelse og udligning, hvilket er emner der fylder meget hos mange.Så jeg spiller 2. violin på webinaret og giver mit besyv på nogle af de meldinger der kom.
230601 – Fejlbeskyttelse med RCD
Fejlbeskyttelse af installationer klares typisk med RCD. Men skal det være en 30 mA RCD og hvad er der af alternativer? Hvornår må vi bruge nulling? Og hvordan med dobbeltisolationen?Vi graver ned i principperne for hvordan installationer kan beskyttes og tager afsæt i en række konkrete problemstillinger, så praktikken kommer på plads og kunderne kan hjælpes bedst muligt.
230426 – Badeværelsesinstallationer
Kom med på rundtur i badeværelset, hvor vi laver en komplet installation med såvel lys-, stikkontakt- og hårde hvidevare-installationer. Naturligvis krydret med alle de relevante krav til såvel materialer, beskyttelsesudstyr, kapslingsklasser og udligningsforbindelser. 
230330 – Idriftsætning
Slutkontrol; eftersyn og afprøvning før idriftsætning; verifikation. Kært barn har mange navne - webinaret her tager udgangspunkt i den gennemgang der skal udføres, før en installation overdrages til brugeren.
230303 – 20 spørgsmål til professoren
Webinaret omhandler en række lidt mindre spørgsmål, men favner bredt.
220927 – Udligningsforbindelser
Webinaret omhandler den S-564 vejledning der er under revision (september 2022), såvel som rammerne for udligningsforbindelser.
220802 – Anbefalinger og gode ideer…
Webinaret omhandler de anbefalinger, "bør-formuleringer" og informative annekser der findes i HD60364-serien.
220628 – 20 spørgsmål til professoren
Webinaret her er netop en række lidt mindre spørgsmål der favner bredt.
220525 – Netværksinstallationer
Webinaret omhandler det skærpede fokus netværksinstallationer har fået med overgangen til HD60364-serien.
220901 – Solceller
Webinaret omhandler en introduktion til hvor man skal være særligt opmærksom, når der skal laves solcelleinstallationer.
221027 – Tavler og 80%-reglen
Webinaret omhandler det øgede fokus der er kommet på belastning af gruppeafbrydere, som følge af blandt andet ladestandere - og herunder "80%-reglen" der er kommet flyvende ind fra højre.
221201 – SIKs tilsyn med installationer
Webinaret omhandler de tilsyn Sikkerhedsstyrelsen laver på installationer på tværs af landet - hvor vi så dykker ned i hvilke fejl de finder, og hvor vi derfor bør have et særligt fokus, når vi selv udfører installationer.
230131 – Spændingsfald
Mange er efterhånden opmærksomme på, at spændingsfald skal ligge på hhv. 3- eller 5%. Men hvad ligger der ret beset i det? Webinaret omhandler hvordan man kommer i mål med at lave en fornuftig installation, uden at lave unødige benspænd for sig selv i form af spændingsfaldsbetragtninger der i mange situationer er uden betydning. Det gælder om at sætte ind dér hvor der rent faktisk er et behov.

DIN OPLÆGSHOLDER

Jakob Steinaa har siden 2006 undervist i el-lovgivningen og været rådgiver for service- og entreprise-virksomheder inden for el-området. 

Han deltager også i nationalkomiteen S-564 for
“Elektriske installationer og beskyttelse mod elektrisk stød”.

Hans mål er at give dig brugbare svar på dine spørgsmål til ellovgivningen, som du kan bruge din hverdag. På den måde undgår du tvivl og fejl – og sparer tid og penge.