Online arrangementer
- hold dig fagligt opdateret

Næste webinar begynder om...

Dage
Timer
Minutter
Sekunder

(Linket er aktivt et kvarter, før webinaret begynder)

 

Månedens webinar

Jeg står klar foran kameraet, onsdag den 21. august fra 13-15. Så slå kryds i kalenderen, eller tryk på knappen ovenfor og få tilføjet webinaret til kalenderen.

Emnet følger – men det bliver godt!

Det kræver ikke tilmelding – du logger bare på, hvis det passer ind.

Som PRO- og VIP-medlem af ELRÅD.DK har du fri adgang til online arrangementerne.

Ikke PRO- eller VIP-medlem af ELRÅD.DK? Intet problem. Du deltager bare via linket ovenfor.

Efterfølgende modtager du en faktura på 345,- pr. deltager fra din virksomhed.

Tidligere webinarer

SØGEORD

SØGERESULTATER

søgeresultater
24. juni 2024 – Slutkontrolskemaer & Verifikation
Slutkontrolskemaet; verifikationen; KLS-skemaet; SKS’en… det skal udføres. Du ved det. Dine kollegaer ved det. Kontrolinstansen ved det.Men du skal naturligvis have de bedste mulige forudsætninger for at komme i mål!Så vi skal strømline skemaet, og se på hvilke punkter du skal have med - og hvilke du kan udelade! Vi får kogt skemaet ned, så det indeholder de nødvendige punkter, der giver mening og ikke +40 punkter, der er med til at forvirre. Samtidig tilpasser vi skemaet så det fungerer som en drejebog, så hverken du eller dine kollegaer er i tvivl om hvad punkterne indebærer.
23. maj 2024 – Dimensioneringsstrøm og grøn dimensionering
Det kan i nogle situationer give god mening at trække større kabler end der egentlig er behov for. For når vi trækker en strøm igennem et kabel, så varmer vi samtidig kablet op – og den opvarmning betaler kunden for. Ved at trække et større kabel, så reducerer vi opvarmningen, og så sparer kunden i sidste ende på ressourcerne.Men for at kunne sætte ind dér hvor der rent faktisk er noget at hente skal vi også se på installationens faktiske belastning – eller dimensioneringsstrømmen. Den er vigtig at få fastlagt – dels for at kunne dimensionere den rigtige installation til kunden – men især også for at kunne gennemskue om der kan være noget at hente i forbindelse med effekttab.
21. februar 2024 – Den gode installation
Selvom "den gode installation" er et vidt begreb, så opstår der ofte en række diskussioner der går igen og igen – og det kunne være interessant at slippe af med dem!Det er naturligvis ikke omkostningsfrit at lave “den gode installation”, men hvis man med et minimum af indsats kan slippe for en diskussion på bagkant, er tiden og energien ofte givet godt ud.Så vi graver lidt ned i de problemstillinger der jævnligt er oppe at vende – og hvordan du slipper for de største hovedbrud.
24. april 2024 – Automatsikringer og kortslutninger
Vi ser lidt nærmere på automatsikringer og kortslutninger. En automatsikring og en smeltesikring er langt fra det samme, men ikke desto mindre er vi gået fra stort set kun at bruge smeltesikringer til i dag stort set kun at bruge automatsikringer.Men hvordan er det nu lige der er?Samtidig har Sikkerhedsstyrelsen lavet en vejledning der gør sig nogle interessante betragtninger om netop automatsikringer. Så på webinaret klæder vi dig godt på til opgaverne.
24. januar 2024 – Varmepumper, ladebokse & solceller – økonomien bag
Selvom vi opsætter varmepumper, ladebokse og solceller som aldrig før, så er det først når vi er godt undervejs, de mange spørgsmål for alvor begynder at rejse sig.På tidligere webinarer har vi set på det installationstekniske, men denne gang skal vi se på det samspil der er med økonomien. Elprisen – og især tarifferne – kan lynhurtigt gøre en ellers tilsyneladende god forretning til en dårlig – og omvendt.Så vi graver lidt ned i hvordan du hjælper kunderne til at få mest muligt ud af installationerne.
30. november 2023 – Byggestrøm og byggepladser
Byggestrøm skal der til. Og byggestrøm har der altid været. Det er dog noget der har ændret sig en del med årene, fra at være en række stænktætte stikkontakter påmonteret en vandfast finerplade, og til de nuværende med fine nye tavler, tætte afdækninger og gummikabler sirligt oplagt på spyd, væk fra gangvejene… eller det har i al fald været målsætningen.Vi ser lidt på hvor du skal være særligt opmærksom, når du skal lave byggestrømsinstallationer.
1. november 2023 – Netværksinstallationer
Netværkskabler er mange gange noget der bare er fulgt med, når elektrikeren har udført den faste installation. Men noget tyder på at netværksinstallationerne er kommet for at blive – og i nogle situationer skal de endda have endnu mere fokus og omhu end bygningsinstallationerne. Der findes sågar en særskilt standard der beskriver hvordan installationerne skal udføres.Men som med så meget andet, når der er mange regler, så er der også mange påstande. Og netop dem graver vi ned i!
27. september 2023 – Ladebokse
Hvad kommer først, ladenetværket eller elbilen? Aner det ikke, men ladeboksene bliver i al fald skruet op i en hast, hvis mage er svær at finde. Og der er ikke noget der tyder på, at det blot var en dille, der gik over i løbet af et par måneder.Det betyder også at der er mange spørgsmål der rejser sig undervejs, så vi kommer vidt omkring og får rundet praktikken, så du ved hvordan du skal gribe tingene an ude hos kunderne.
31. august 2023 – 20 spørgsmål til professoren
En pose blandet landhandel, med vidt som bredt. Opfølgning på et par SIK-vejledningsvideoer samt en række af de spørgsmål jeg har fået på det seneste, der fortjener lidt mere end et ja/nej-svar.Vi kommer vidt omkring og får rundet praktikken, så du ved hvordan du skal gribe tingene an ude hos kunderne.
1. august 2023 – Dimensionering af boliginstallationer og lignende
Hvor meget strøm skal der egentlig til, i en boliginstallation eller tilsvarende? Vi har måske førhen været flinke til at dimensionere alene efter sikringernes mærkestrøm. Dette kunne lade sig gøre, da vi havde regelsæt der medregnede en samtidighed (75%-reglen).Men at dimensionere alene efter sikringens mærkestrøm vil – for gængse installationer – resultere i en unødig overdimensionering.En mulighed kunne derfor være, at kigge på dimensioneringsstrømmen, hvor dimensioneringsstrømmen er gennemsnitsbelastningen over tid.Bliv meget klogere på den størrelse på webinaret her.
29. juni 2023 – DS/SIK-webinar af 8. maj
Dansk Standard og Sikkerhedsstyrelsen afholdt et webinar den 8. maj, hvor omdrejningspunktet var en håndfuld af de FAQ’er nationalkomiteen S-564 har arbejdet med. Der var mange emner oppe at vende – herunder blandt andet transientbeskyttelse og udligning, hvilket er emner der fylder meget hos mange.Så jeg spiller 2. violin på webinaret og giver mit besyv på nogle af de meldinger der kom.
1. juni 2023 – Fejlbeskyttelse med RCD
Fejlbeskyttelse af installationer klares typisk med RCD. Men skal det være en 30 mA RCD og hvad er der af alternativer? Hvornår må vi bruge nulling? Og hvordan med dobbeltisolationen?Vi graver ned i principperne for hvordan installationer kan beskyttes og tager afsæt i en række konkrete problemstillinger, så praktikken kommer på plads og kunderne kan hjælpes bedst muligt.
26. april 2023 – Badeværelsesinstallationer
Kom med på rundtur i badeværelset, hvor vi laver en komplet installation med såvel lys-, stikkontakt- og hårde hvidevare-installationer. Naturligvis krydret med alle de relevante krav til såvel materialer, beskyttelsesudstyr, kapslingsklasser og udligningsforbindelser. 
30. marts 2023 – Idriftsætning
Slutkontrol; eftersyn og afprøvning før idriftsætning; verifikation. Kært barn har mange navne - webinaret her tager udgangspunkt i den gennemgang der skal udføres, før en installation overdrages til brugeren.
3. marts 2023 – 20 spørgsmål til professoren
Webinaret omhandler en række lidt mindre spørgsmål, men favner bredt.
27. september 2022 – Udligningsforbindelser
Webinaret omhandler den S-564 vejledning der er under revision (september 2022), såvel som rammerne for udligningsforbindelser.
2. august 2022 – Anbefalinger og gode ideer…
Webinaret omhandler de anbefalinger, "bør-formuleringer" og informative annekser der findes i HD60364-serien.
28. juni 2022 – 20 spørgsmål til professoren
Webinaret her er netop en række lidt mindre spørgsmål der favner bredt.
25. maj 2022 – Netværksinstallationer
Webinaret omhandler det skærpede fokus netværksinstallationer har fået med overgangen til HD60364-serien.
1. september 2022 – Solceller
Webinaret omhandler en introduktion til hvor man skal være særligt opmærksom, når der skal laves solcelleinstallationer.

DIN OPLÆGSHOLDER

Jakob Steinaa har siden 2006 undervist i el-lovgivningen og været rådgiver for service- og entreprise-virksomheder inden for el-området. 

Han deltager også i nationalkomiteen S-564 for
“Elektriske installationer og beskyttelse mod elektrisk stød”.

Hans mål er at give dig brugbare svar på dine spørgsmål til ellovgivningen, som du kan bruge din hverdag. På den måde undgår du tvivl og fejl – og sparer tid og penge.